HomeWat we doenMinistry’s Meet

Eindelijk is het zover. Na maanden en maanden wachten op een streepje goed nieuws in deze vervelende pandemie, is het tijd. Tijd voor een eerste Ministry’s Meet, het langverwachte en wat ons betreft long overdue eerste event van Ministry of Privacy.

We doen het op een zaterdag (13 november 2021), omdat veel van onze leden nu eenmaal een normale job hebben, en niet zomaar verlof kunnen krijgen tijdens de week. Je hoeft ook niet onmenselijk vroeg op te staan, want we beginnen eraan om 13u. En waar beter dan Gent, de stad van privacy (grapje)? In de Zebrastraat Gent komen we samen.

Voor niet-leden vragen we een democratische toegang van 15 euro per ticket. Toegang voor onze leden is gratis, maar als je wil helpen dragen in de kosten van de zaal en sprekers, dan is dat uiteraard welkom – maar zeker geen verplichting.

We kijken er zo hard uit naar uit, om eindelijk fysiek samen te komen, te babbelen over privacy, en je eens face-to-face te kunnen bedanken voor je steun. Want die steun, die stelt ons in staat om privacy in dit land naar een hoger niveau te stuwen, en vooral: luid het belang van ons privé-leven te verdedigen. Driewerf dankjewel, en tot 13 november! 

Vergeet je wel niet in te schrijven hieronder ;-). 

Programma

Ah, je wil weten wat er gepland staat? Logisch, zeker als je zaterdagnamiddag naar Gent moet karren. We beloven je alleszins een interessante privacynamiddag, maar lees vooral zelf:

13u: Welkomstwoord Matthias Dobbelaere-Welvaert, directeur bij Ministry of Privacy.

13u10 – 13u40: Keynote Max Schrems, privacy-activist en Facebook-duivel (remote).

13u40-14u15: ‘De GBA: waar staat ze na 3 jaar?’, David Stevens, voorzitter Gegevensbeschermingsautoriteit.

14u15 – 14u45: Pauze.

14u45-15u15: ‘De Privacypodcast van België’: lessons learned, Bart van Buitenen, oprichter “Dasprivé” & director expertise bij Cranium.

15u15-15u45: ‘Surveillance, waar gaat het heen?’, Rosamunde van Brakel, professor Tilburg University.

15u45 – 16u30: Paneldebat onder leiding van Datanews-journalist Pieterjan van Leemputten met David Stevens, Bart van Buitenen & Rosamunde van Brakel. 

Einde! En babbelen, als je dat wil natuurlijk.

https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2021/10/maxschremszw.png

Max Schrems – Privacy-activist (NOYB)

Wie Max Schrems zegt, zegt Facebook. In zijn studentenjaren maakte Max naam door zijn data bij Facebook op te vragen, waarna het bedrijf – na lang aandringen én een rechtszaak – talloze dozen vol papier kwam afleveren aan zijn deur. Na die overwinning, is de man nooit gestopt: dé Europese privacy-activist.

Max praat van 13u10 tot 13u40 (remote), en is onze keynote speaker. Lekker.

David Stevens – Voorzitter GBA

Hoe vergaat het onze Gegevensbeschermingsautoriteit, na een moeilijke start? In mei 2021 vierde de GDPR haar derde verjaardag, dus automatisch ook onze agent op de privacy, de GBA. David licht toe wat de GBA al verwezenlijkt heeft, hoe ze kijkt naar boetes en handhaving, en wat haar wilde plannen voor de toekomst zijn.

David praat van 13u40 tot 14u15.

https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2021/10/davidstevens.png
https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2021/10/bartvanbuitenen.png

Bart van Buitenen – Podcastoprichter ‘Dasprivé’

Ooit de baas van White Wire, een bedrijf dat vooral de technische kant regelde van de GDPR, en nu directeur expertise bij Cranium. Aan kennis over privacy ontbreekt het deze man niet, maar hij is hier vooral om zijn werk bij Dasprivé, de allereerste (goed georganiseerde) privacypodcast in dit land. Benieuwd naar zijn verhaal!

Bart praat van 14u45 tot 15u15.

Rosamunde van Brakel – Professor Tilburg University

Als je surveillance zegt, zeg je Rosamunde. Al jaren legt ze zich toe op surveillance door overheden en politie. Ze is co-directeur van Surveillance Studies. Schrik niet te hard wanneer je leert op welke manier onze overheid je in de gaten wil houden, of dat gewoon al doet. Kwestie van je even voor te bereiden.

Rosamunde praat van 15u45 tot 15u45.

https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2021/10/rosamundevanbrakelzw.png

SCHRIJF JE IN VOOR DE ALLEREERSTE MINISTRY'S MEET!Voor leden (gratis):

  SCHRIJF JE IN VOOR DE ALLEREERSTE MINISTRY'S MEET!Voor niet-leden (15 euro):

  Je steun betekent alles voor ons.

  Je steun betekent alles voor ons.

  https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2020/01/logo-web.png
  Neem je privacy terug in handen
  Contact
  Private Stichting
  Nr. 0716.922.347
  +32 9 320 00 34