HomeWat we doenBemiddeling

Bij Ministry of Privacy geloven we in overleg. We zijn ervan overtuigd dat de meeste privacy-inbreuken niet ontstaan door kwade wil, maar wel door nalatigheid, na├»viteit of soms door een simpel gebrek aan kennis. Daarom – en dit is uniek in de Europese Unie -, zal Ministry onder artikel 80 GDPR, haar leden vertegenwoordigen bij privacyklachten die ze hebben over overheden en bedrijven.

Leden van Ministry krijgen toegang tot een specifiek ledenplatform, waar ze online klachten kunnen indienen. Ministry zal eerstelijns advies verlenen aan haar leden, de rechtmatigheid van de klachten evalueren, contact opnemen met de DPO (Data Protection Officer) of juridische dienst van het bedrijf of overheidsdienst, en – wanneer de kwestie op deze manier niet kan worden opgelost -, wordt een dossier opgemaakt voor de Gegevensbeschermingsautoriteit of de rechter.

Deze dienst is uniek en uitsluitend voor onze leden, omdat we natuurlijk geen personen of burgers kunnen vertegenwoordigen zonder de toegekende bevoegdheid in artikel 80 GDPR.

Heb je een klacht over een bedrijf of overheid, en wil je dat wij tussenkomen? Word dan snel lid. Wil je een datalek of -inbreuk melden over een bedrijf of overheidsdienst? Dat kan natuurlijk zonder lid te zijn, je kan gebruikmaken van ons contactformulier. Let op: als je anoniem wil blijven, gebruik je best technologie om je identiteit te maskeren. We werken aan een aparte ‘klokkenluiderspagina’. Hou de website in de gaten!

Klacht over een bedrijf of overheidsdienst?

Klacht over een bedrijf of overheidsdienst?

https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2020/01/logo-web.png
Neem je privacy terug in handen
Contact
Private Stichting
Nr. 0716.922.347
+32 9 320 00 34