MoP Privacy Awards2021 Privacy Awards

Wat zijn de Privacy Awards?

Als Privacywaakhond is onze eerste taak: waken. En dat doen we blijkbaar, want we zagen soms nogal wat bijeen. Het is nu niet dat we dat zó leuk vinden, er valt gewoon heel wat te klagen over hoe (sommige) overheden en bedrijven omspringen met onze persoonlijke gegevens.

En dat klagen, ís nodig. Maar belonen evenzeer. Met projecten zoals onze COVID-19 Hotline, ons Horecaformulier en heel wat andere zaken waar we op een positieve manier willen bijdragen aan onze privacy.

De eerste 2021 MoP Privacy Awards is daar één van. Met die award(s) willen we bedrijven, overheidsorganisaties, verenigingen en DPO’s een hart onder de riem steken, wanneer ze op een goede, transparante en ethische manier omspringen met onze data en de vele privacyrisico’s.

Op deze pagina kan je dus een organisatie nomineren voor de Privacy Award, en ook de DPO van het jaar (Data Protection Officer, de persoon binnen een bedrijf of organisatie verantwoordelijk voor ‘de privacy’) verkiezen! De nominaties worden beoordeeld door de jury (board van Ministry of Privacy). De resultaten worden bekend gemaakt op 2 maart 2021.

Wie kan je nomineren? Zes Awards

We reiken maar liefst zes awards uit, omdat bedrijven nu eenmaal niet echt te vergelijken vallen met overheidsinstanties, en die dan weer niet met applicaties. Hier komen ze:
 • Bedrijf van het jaar
 • Overheidsinstantie van het jaar
 • DPO van het jaar
 • Website van het jaar
 • App van het jaar
 • Big Brother van het jaar*

* Een persoon of bedrijf die volgens jou het slechtst omging met onze privacy (we weten het, we kunnen het niét laten!).

Hoera!De Winnaars

De winnaars van de eerste "2021 Privacy Awards" zijn bekend! We kregen een kleine honderdtal nominaties binnen, allemaal interessant - maar er kan er natuurlijk maar ééntje de 'beste' zijn. Enkel voor de Big Brother Award - die veruit de populairste was - hebben we goud, zilver & brons!
 • Bedrijf van het jaar: Nubo.
 • Overheidsinstantie van het jaar: niet toegekend
 • DPO van het jaar: Cranium.
 • Website van het jaar: niet toegekend.
 • App van het jaar: Signal.
 • Big Brother van het jaar: Frank Robben (goud), Annelies Verlinden (zilver) en het Grondwettelijk Hof (brons). 

Lees het persbericht hier.

Hoe stem je, en hoe verloopt de uitreiking?

Stemmen doe je uiteraard enkel digitaal. Je kiest een categorie, nomineert het bedrijf of persoon, en je kan een korte motivatie geven waarom. Je kan niet mensen uit onze board, of Ministry of Privacy verkiezen. Dat zou nogal mooi zijn. De winnaars worden gekozen door onze board, aan de hand van een strikte lijst met criteria.

Alle categorieën zijn positief, met uitzondering van de ‘Big Brother van het jaar’. Dat betekent dat je organisaties of personen wil belonen voor hun inspanningen rond privacy. Big Brother van het jaar is de enige uitzondering: hier nomineer je een bedrijf, organisatie of persoon die volgens jou een potje maakte van onze privacy.

Met je e-mailadres doen we niets, behalve je laten weten wie de winnaars zijn van onze eerste 2021 Privacy Awards.

De uitreiking vindt plaats op 2 maart 2021. Succes en maak een mooie keuze!

Jouw stem teltWord lid, en zet privacy hoger op de agenda

https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2020/01/logo-web.png
Neem je privacy terug in handen
Contact
Private Stichting
Nr. 0716.922.347
+32 9 320 00 34