GezichtsherkenningGezichtsherkenning in Zaventem werkt niet

14 februari 20200
https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2020/02/pierrick-van-troost-FxgT0GTYWxg-unsplash-1-1280x1642.jpg

De veelbesproken e-gates, die de luchthaven van Zaventem voor terroristische aanslagen moesten behoeden, verdwijnen en worden vervangen, zo meldt De Standaard vandaag. ‘Ze voldeden niet. We gaan op zoek naar een performanter systeem voor de beveiliging van de luchthaven’, klinkt het bij de federale politie.

De e-gates zijn het zoveelste project van Jan Jambon (N-VA) dat in het water valt. De e-gates, die amper vijf jaar in gebruik zijn en die 2,4 miljoen kostten, waren een paradepaardje van toenmalig ­minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Ze waren het sluitstuk in de beveiliging van de luchthaven tegen aanslagen, zo meldt Datanews.

the Ministry of Privacy verzet zich tegen élke implementatie van gezichtsherkenning in België. Het werkt niet, en het is enorm duur.

Ondertussen gaan steeds meer stemmen op in de Verenigde Staten om gezichtsherkenning volledig te verbieden voor overheden. Ook in de EU ligt een gelijkaardig voorstel klaar, al lijkt daar een pak minder enthousiasme rond te hangen. In Londen heeft de Met Police officieel aangekondigd om gezichtsherkenning te gebruiken in de de publieke sfeer, ook met anonieme bestelwagens. Big Brother Watch, de lokale waakhond, heeft aangekondigd naar de rechtbank te trekken.

Ministry of Privacy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://ministryofprivacy.eu/wp-content/uploads/2020/01/logo-web.png
Neem je privacy terug in handen
Contact
Private Stichting
Nr. 0716.922.347
+32 9 320 00 34